Øresund Tennis ønsker at udvikle dygtige juniorspillere, som kan repræsentere Øresund Tennis i holdkampe og ved individuelle turneringer.

Som turneringsspiller vil du dyrke din sport på et højere niveau og få mange gode oplevelser.
Øresund Tennis yder støtte til seriøs træning og mht. betaling af turneringer. Samtidig stiller vi krav til spillerne.

Her på siden kan du læse mere om det at være turneringsspiller

Licens
For at spille individuelle turneringer skal man have en licens hos Dansk Tennisforbund (gælder ikke u 8 og u 10 og visse arrangementer i DGI).

Øresund Tennis betaler for spillernes licens, hvis man reelt ønsker at blive turneringsspiller. Der er derfor altid en drøftelse mellem trænerteamet og barn/forældre inden licens indhentes. Heri indgår at de i de følgende afsnit forudsætninger overholdes.

I så fald søges licens ved og udfylde ansøgningsformularen og indsende til DTF.

Hvert forår skal licenser fornyes. I den forbindelse vil trænerteamet tage en snak med spilleren og evaluere foregående års indsats m.v. samt målsætninger for kommende sæson. Klubben betaler for licensen under forudsætning af, at trænerteamet vurderer, at de nedenstående betingelser overholdes.

Tilmelding til turneringer
Tilmelding til turneringer sker ved at tilmelde sig via online på www.tennis.dk Turneringerne er inddelt i forskellige kategorier, hvor kat 1 er stærkest og kat 3 for de nyeste spillere. Det er derfor en god ide at starte med at tilmelde sig kat. 3 turneringer !

For u 8 og 10 spillere er der ikke differentiering efter styrke – og disse turneringer spilles i øvrigt på en mindre bane med blødere bolde (hhv. rød og orange).

Om vinteren er der endvidere en række minitennisstævner og Play & Stay stævner, som spilles på mindre baner og med bløde bolde/skumbolde. Dette kræver ikke licens og tilmelding sker normalt direkte til arrangøren, som sender indbydelser fra gang til gang.

Vejledning til tilmelding
Har du brug for hjælp til en tilmelding? Du finder:Aktiv_pige

Vejledning til DTF turneringer - her
Information om DTF, SLTU & DGI - her

Spilleprogram
Spilleprogrammer for alle turneringer, hvor man er tilmeldt via tennis.dk, findes på tennisforbundets hjemmeside. Klik her

Støtte fra ØT

Øresund Tennis vil gerne støtte, at nye får lyst til at spille kampe og deltage i turneringer. Derfor betaler vi spillerlicens (se ovenfor).

Det koster typisk mellem 2 – 300 kr. at spille turnering, hvor man er garanteret to kampe. Det betaler man selv. Mange turneringer udbyder doubler. Det er typisk væsentlig billigere end single, og vi opfordrer til, at I tilmelder jer dette.

Vi afholder også så mange relevante turneringer som muligt på hjemmebane, og her deltagere spillere fra ØT klubberne gratis – og vi forventer god opførsel og hjælp fra forældre. Se om krav nedenfor.

Krav til turneringsspillere
Som turneringsspiller modtager du meget træning og vi betaler spillerlicens og støtter med coaching etc. Samtidig stiller vi krav med hensyn til træningsindsats, opførsel og antal af turneringer.

Træningsindsats
For at blive turneringsspiller skal man yde sit bedste til træningen – hver gang ! Det skal selvfølgelig stadig være sjovt at træne hver gang – men turneringsspillere yder samtidig det optimale under træningen og er seriøse. Det er sjovt at gøre sit bedste !

Turneringsspillere træner i udgangspunktet minimum 3 gange om ugen.
Det siger sig selv, at hvis man undtagelsesvist ikke kan komme til træning, melder man afbud til træneren i god tid.

Turneringsdeltagelse
Som turneringspiller forventes, at du deltager i Sjællandsmesterskaberne, turneringer i Humlebæk og Fredensborg, klubmesterskaber samt mindst tre-fire andre turneringer i løbet af året. De som har rangering til det skal også deltage i UM.

Krav til opførsel
I princippet stilles der ikke andre krav til turneringsspillere end i øvrigt i Øresund Tennis.

Vi vil at alle skal opføre sig pænt på banerne. Som turneringsspiller er du imidlertid et forbillede for andre og det er derfor ekstra vigtigt at huske at vi respekterer hinanden derved

  • At vi taler pænt til hinanden
  • At vi opmuntrer hinanden
  • At vi dømmer fair i kampe og udviser fair play
  • At vi respekterer modstanderens kendelser
  • At vi til holdkampe bliver og venter til hele holdet har spillet færdig og i øvrigt støtter hinanden

I forbindelse med Play and Stay turneringer og indendørs minitennis sendes programmerne normalt direkte til deltagerne.